Operations Manager

Logo

Nässjö

Därför är du viktig
Välkommen till JYSK! Vi är ett ambitiöst detaljhandelsföretag som växer sig större och bättre för varje år. Nu söker vi en passionerad och erfaren Operations Manager för att leda och utveckla vårt operation-team på JYSK Distribution Center i Nässjö. Det här är en otroligt viktig roll där du arbetar för att säkerställa en organisation av skickliga, effektiva och ambitiösa medarbetare över alla operativa avdelningar, och för att framtida talanger utvecklas. Med andra ord – en fantastisk möjlighet för dig som brinner för förbättringsledning och vill bli en del av något större.

Det här är JYSK
JYSK är en internationell återförsäljare med skandinaviska rötter som har expanderat från en butik i Danmark 1979 till mer än 3 500 butiker världen över. Tillväxt är en stor del av JYSKs DNA, och vi öppnar därför nya butiker varje vecka världen över. JYSK Distributions center i Nässjö har en planlösning på 90 000 m2 fördelat på tre höglager och en pallkapacitet på 230 000.

Vår kultur
Våra grundläggande JYSK-värderingar; Köpman, Kollega och Kåranda, är de tre grundläggande värderingar som våra medarbetare möter på JYSK. Värderingarna kommer från vår grundare Lars Larsen och uttrycker på ett enkelt sätt det beteende och attityd som förväntas och levs bland medarbetarna på JYSK.

Som medarbetare på JYSK kommer du att vara en del av ett internationellt företag där ditt arbete, engagemang och talang belönas. Vi strävar efter att bli bättre än igår – och därför har vi alltid din potential och din utveckling i fokus. Genom att investera i dig är vi övertygade om att vi kommer att lyckas tillsammans. Vi lovar dig en dynamisk miljö och en vinnarkultur där samarbete, utveckling och resultat står i centrum för målen.

Läs mer om hur det är att jobba på JYSK på https://jobb.jysk.se/.

Fokus i din roll
I rollen som Operations Manager kommer du att ha det övergripande ansvaret för att driva effektiviteten inom våra operationsprocesser. Du kommer att leda och coacha ett dedikerat team av fyra Departement Managers som har ansvar för om Inbound, Outbound, Online samt Operations Center. Tillsammans är ni ett team om 250 medarbetare, vilket kan variera över olika säsonger.

Genom JYSK Ledarskap bygger du hög motivation, lojalitet och arbetsglädje så att effektivitet, lönsamhet samt kvalitet uppnås i alla led. Verksamheten är i framkant gällande automation vilket ställer höga krav på att flöden och processer fungerar optimalt. Det blir ditt ansvar tillsammans med ditt team att ständigt ha en kontinuerlig utveckling av verksamheten där produktivitet och leveranssäkerhet är i fokus.

Din roll innebär naturligtvis mycket samarbete med kollegor inom organisationen men du tillhör också en Matrisorganisation. Tillsammans med vår tio olika distributionscenter runtom i Europa samarbetar och utbyter ni erfarenheter för att arbeta efter både best practise och gemensamma processer. Du har budget och resultatansvar gällande operation och rapporterar till Logistics Director.

Om vi får önska
Du blir en viktig pusselbit i vår organisation och dina ledaregenskaper är för oss väldigt viktiga. För att kunna axla rollen på bästa sätt tror vi därför att du har en gedigen erfarenhet av att leda stora organisationer inom tillverkning- och/eller logistikbranschen. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i ett retail-företag med både butiksleveranser och e-handel, samt kunskaper i olika IT-system såsom WMS och SAP. Vidare behärskar du svenska och engelska i både i tal och skrift.

Är det rätt plats för dig?
För oss är det viktigt att du är nyfiken, driven och bidrar med engagemang, tankar och visioner. Vi hittar alltid områden där vi kan utvecklas och göra något lite bättre för varje dag. En problemställning är en möjlighet ur ett annat perspektiv.

Prestigelöshet och kommunikation är viktiga egenskaper för att lyckas i denna roll. Här handlar det om att kunna leda genom andra och tydligt visa vägen till målet genom att skapa engagemang och bygga förtroende. Vi är en självgående och kreativ organisation med högt driv, ansvarsfullhet som värnar om det fria, förtroendefulla utrymmet. Tillsammans driver, förbättrar och utvecklar vi verksamheten mot önskad lönsamhet och resultat.

Passar vår beskrivning in på dig? Varmt välkommen med din ansökan.

Bra att veta

• Du rapporterar till Logistics Director
• Placering: JYSK Distribution Center i Nässjö 
• Ansök senast den 20 september, vi tillämpar löpande urval
• Vid frågor, kontakta rekryteringsansvarig Anette Beckman 072-500 30 23 eller Ida Jergell 073-706 80 80