Bearbetningschef komponenter

Vetlanda

 

VILKA ÄR VI?

Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter med huvudkontor i Oslo, Norge. Hydro har aktiviteter inom alla marknadssegment för aluminium, med försäljning och handelsaktiviteter i hela värdekedjan och med mer än 30 000 kunder. Med över 100 års erfarenhet och produktion av förnybar energi, teknologi och innovation stärker Hydro kundernas och samhällets livskraft genom att utforma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar.

Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydro, med cirka 2,5 miljarder SEK i omsättning och cirka 800 anställda. Vi är marknadsledande inom strängpressning, ytbehandling och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport, automotive med mera. Vi har produktion i Vetlanda och Finspång.

Läs mer på www.hydro.com.

VAD ERBJUDER VI?

Hydro är ett börsnoterat globalt bolag med kunder på komponentsidan som är nästintill uteslutande inom automotive. Nu behöver vi förstärka organisationen med en bearbetningschef till fabriken ”Komponenter” i Vetlanda. Är du en driven ledare som gillar att strukturera processer och samtidigt kunna påverka hur Hydro förverkligar sin strategi? Då kan detta vara en roll för dig!

Här kommer du att ha ett övergripande ansvar för produktionen, där du leder och strukturerar upp fabriken för att nå de uppsatta produktions-, kvalitets-, leverans- och lönsamhetsmålen. Du har ett budget- och resultatansvar samt ansvar för arbetsmiljö, yttre miljö och säkerhet. Fabriken har ett 80-tal medarbetare fördelat över tre avdelningar, som har varsin arbetsledare med personalansvar över sitt team. Du kommer ha tre direktrapporterande chefer i ditt team samt direkt ansvar för fem truckförare.

Fabriken i Vetlanda tillverkar bearbetade profiler till kunder inom automotive och är en helautomatiserad verksamhet, vilket ställer höga krav på organisationen gällande planering och förebyggande underhåll.  Du ingår i ledningsgruppen för bearbetning i Vetlanda och här finns chefer från underhåll, kvalité, teknik och produktion representerade. Ni samarbetar mellan funktionerna för att möta koncernens mål och även utbyta idéer och tankar. Rapportering görs till bearbetningschef Vetlanda.

DETTA KAN DU.

Kanske är du redo för nästa steg om du idag har en produktionsledande roll inom en högteknisk bransch, alternativt kommer du från en annan tillverkande bransch men är en senior ledare.

 • Minst fem års dokumenterad erfarenhet från att leda en produktion.
 • Du har en relevant teknisk utbildning på akademisk nivå eller motsvarande kunskap förvärvat via arbetserfarenhet.
 • Civilingenjörsutbildning är meriterande.
 • Kunskaper kring produktionsteknik.
 • Erfarenhet av ansvar för budget och resultat, samt arbetsmiljö, yttre miljö och säkerhet.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

DETTA ÄR DU.

Vi söker dig som alltid vill ligga steget före och du inspireras av att delta i vår resa mot en modern, digitaliserad industri. Din proaktivitet hjälper organisationen att jobba gemensamt för att nå fram till målet.

Samtidigt som du utmanar och utvecklar din organisation är du en trygg ledare som finns där för dina medarbetare. Du är kommunikativ och har en bra dialog både inom och utanför gruppen. Ett strukturerat arbetssätt, i kombination med ditt intresse för en producerande automatiserad verksamhet, är a och o för att lyckas!    

BRA ATT VETA.

 • Du rapporterar till bearbetningschef i Vetlanda, Mattias Hageltorn.
 • Placering Vetlanda.
 • Tillsvidareanställning.
 • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande.
 • Vid frågor besvaras dessa av Anette Beckman, 072–500 30 23.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

 • Vänligen märk vilket jobb du söker till
 • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
 • eller skicka in ett CV
 • Eller skicka ett meddelande till oss.