Eftermarknadschef

NPB Automation AB – Jönköping

VILKA ÄR VI?

NPB Automation AB utvecklar, tillverkar och säljer maskiner i världsklass till den globala förpackningsindustrin. Vår specialitet är hantering av lock för burktillverkning och våra lösningar effektiviserar kundens tillverkningsprocesser och minimerar underhållskostnaderna.

Vi har specialistkompetens inom automation och en mångårig erfarenhet av utveckling och tillverkning av automationsutrustning. Vi arbetar kundorienterat och flexibelt med hela världen som arbetsfält. Förmodligen har våra maskiner använts för tillverkningen av den läskburk du senast drack.

NPB Automation AB finns i Jönköping, omsätter cirka 350 miljoner kronor och har cirka 70 anställda. Företaget ingår i XANO-koncernen under affärsområdet Industrial Solutions.

VAD ERBJUDER VI?

Hos NPB finns en stolthet i att leverera högkvalitativa projekt som genererar en ökad driftsäkerhet för kunderna. 2021 är året då vi växer ytterligare och får förtroendet att genomföra nya projekt av betydande storlek i Europa, Sydamerika och USA. Våra kunder har höga krav på tillgänglighet och effektivitet i sina anläggningar, varför en framgångsrik eftermarknad är en nyckel till långsiktig kundnöjdhet.

Som ett led i den fortsätta tillväxtresan rekryterar vi därför en eftermarknadschef, där din främsta uppgift är att se till att eftermarknadsarbetet håller högsta kvalitet, ständigt utvecklas och optimeras. Vi tror starkt på fortsatt digitalisering av våra tjänster. Av stor vikt är också ledaransvaret, där du förväntas coacha och stötta teamet på fem personer inom serviceförsäljning och teknisk support, samt två personer inom reservdelsförsäljning.

Det kommer ges stora möjligheter för dig att självständigt utveckla arbetssätt och metoder med fullt ägandeskap. Tjänsten har resultat- och linjeansvar för eftermarknadsavdelningen och rapporterar till VD/marknadschefen.

DETTA KAN DU.

För att snabbt komma in i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av eftermarknad som rör reservdelar, service och teknisk support, samt att du drivs av att utveckla affärer tillsammans med kunderna. Du förstår att vägen till framgång är att vi hjälper våra kunder att lyckas. Att du har lätt för att få med dig andra i ett förändringsarbete är av stor vikt.

 • Van vid prissättning av reservdelssortiment samt rabatt/marginal-resonemang.
 • Kommersiell erfarenhet.
 • Har haft budget- och resultatansvar tidigare.
 • Både en teoretisk och en praktisk sida, då den tekniska förståelsen är viktig.
 • Talar och skriver engelska på god nivå.

DETTA ÄR DU.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller projektledning, och har lätt för att skapa relationer såväl internt som externt. Som person är du nyfiken, uthållig och drivande. Du har både en teoretisk och en praktisk sida och har förmågan att omsätta bra idéer i verkligheten. Du vill äga dina frågor och ser till att dina uppgifter kommer ända fram i mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi är ett glatt gäng på NPB som tillsammans med våra kunder bygger vår egen framtid. Vill du vara med?

BRA ATT VETA.

 • Tillsvidareanställning, heltid.
 • Placeringsort Jönköping.
 • Du rapporterar till VD/marknadschef.
 • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande.
 • Frågor? Kontakta rekryteringskonsult Ida Jergell på ida@addpeople.nu.

Lyssna gärna på podden längst upp i annonsen, där Johan Orrenius, VD på NPB, och Johan Klinthage, operativ chef, berättar mer om företaget.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

 • Vänligen märk vilket jobb du söker till
 • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
 • eller skicka in ett CV
 • Eller skicka ett meddelande till oss.