Försäljningschef

Huskvarna 

VILKA ÄR VI? 

Mared Group består av sex affärsdrivande företag med olika kärnverksamheter och omsätter cirka 150 MSEK med 40 anställda. Bolagen som ingår är Ingenjörsfirman J Mared (JMA), Mared Industrial Engineering (MIE), Mekankomponenter inkl. Comprimé (MEKOM), Avancerad Entréteknik (AET), Elf Automation (ELF) och Mared Group Service (MGS).

Resan startades på 60-talet med Ingenjörsfirman J Mared AB och de andra bolagen har tillkommit genom organisk delning eller förvärv. Bolagen är inriktade på sina respektive affärsområden med sälj, installation och support.

MEKOM är återförsäljare åt främst europeiska företag som tillverkar produkter så som fästelement, maskinskydd, låssystem, linjärstyrningar, arbetsplats- och maskinbelysning och oljeavskiljare i Sverige. Med Comprimé kommer även termostater, ventiler, tryck-, flöde- och nivåmätare.

Det breda produktsortimentet gör att MEKOM finns inom många olika branscher, främst inom svensk verkstadsindustri. Kunderna är allt ifrån stora koncerner men även enmansföretagaren. MEKOM har idag fem anställda med en omsättning på cirka 20 MSEK. En fusion av det förvärvade bolaget Comprimé in i MEKOM kommer vara klar inom den närmaste tiden.

Mared Group har satt en stark tillväxtplan för de närmaste fem åren. Vill du vara en del av denna resa och bidra med dina specialistkompetenser inom försäljning är detta rollen för dig!  

VAD ERBJUDER VI?

Rollen som försäljningschef innebär att ansvara och utveckla MEKOM:s försäljning – till din hjälp har du ett ambitiöst team. Du ansvarar för att ta fram marknadsplaner, utvecklar och sätter strategier, bearbetar kunder, samarbetar med leverantörer och utvärderar nya. För att lyckas i rollen söker vi dig med en affärsmässighet och ett genuint tekniskt intresse, med kunskap och erfarenhet av konstruktion och tillverkning inom verkstadsindustrin.

Vi ser att det finns en potential att minst fördubbla verksamheten inom fem år och det blir din uppgift att driva det. Du får förmånen att leda försäljningen i en verksamhet med ett välsmort ledningssystem, där ständiga förbättringar är en självklarhet och det roligaste av allt – kundnöjdheten är på topp!

Du kommer att ingå i koncernens ledningsgrupp och du rapporterar till MEKOM:s vd samt föredragande i styrelsen. Mared Group Service kommer att stötta dig i de administrativa delarna som ekonomi, HR, marknad och lager.

DETTA KAN DU.

Vi ser att du har en bakgrund med minst fem års säljerfarenhet med teknisk kunskap inom konstruktion och produktion.  

 • Teknisk utbildning på gymnasial- eller högskolenivå.
 • Genuint intresse för marknadsföring, främst via webb.
 • Ledarerfarenhet.
 • Erfaren att arbeta i affärssystem med CRM.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

DETTA ÄR DU.

Relationer är viktigt! Du värdesätter goda relationer med såväl kunder som kollegor och för dig kommer det naturligt att det är teamet som är med på resan, där ni bygger tillsammans. Att ”ta i högt och lågt” är inga problem för dig. Det här är en prestigelös organisation där alla hjälps åt.

Naturligtvis är du driven och målinriktad med både energi och nyfikenhet!

BRA ATT VETA.

 • Du rapporterar till vd/ägare.
 • Placering Huskvarna.
 • Tillsvidareanställning.
 • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande. 
 • Vid frågor besvaras dessa av Anette Beckman, 072-500 30 23.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

 • Vänligen märk vilket jobb du söker till
 • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
 • eller skicka in ett CV
 • Eller skicka ett meddelande till oss.