Innesäljchef

Vetlanda


 

VILKA ÄR VI?

Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter, med huvudkontor i Oslo, Norge. Hydro har aktiviteter inom alla marknadssegment för aluminium, med försäljning och handelsaktiviteter i hela värdekedjan och med mer än 30 000 kunder. Med över 100 års erfarenhet och produktion av förnybar energi, teknologi och innovation stärker Hydro kundernas och samhällets livskraft genom att utforma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar.

Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydro, med cirka 2,5 miljarder SEK i omsättning och cirka 800 anställda. Vi är marknadsledande inom strängpressning, ytbehandling och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport, Automotive med mera. Vi har produktion i Vetlanda och Finspång. Läs mer om företaget här.

VAD ERBJUDER VI?

Vill du vara en viktig del i vår förändringsresa? Som innesäljchef får du möjlighet att leda ett team om nio personer, där du kommer spela en central roll i vår utveckling mot att bli mer affärsorienterade. Ditt team finns i Vetlanda, Göteborg och Finspång.

Fokus i dina dagliga arbetsuppgifter innefattar planering och ledning av teamets arbete, samtidigt som en viktig del av rollen är att driva innesäljavdelningen i sin helhet mot mer kommersiella utmaningar – detta genom utveckling av affärsrelationer med såväl nya som befintliga kunder. Vidare ansvarar du för att teamet uppnår uppsatta försäljningsmål och upprätthåller en hög standard när det gäller kundservicen för våra kunder.

Viktiga uppgifter i rollen är också att lyssna in kundernas behov, stödja, coacha och utveckla ditt team med rätt teknik och verktyg. Rollen innebär ett nära samarbete med övriga säljchefer i Sverige, för att utveckla kunder och organisation i resan att nå våra strategimål.  

DETTA KAN DU.

Är du en affärsorienterad och coachande ledare med ett gediget intresse av att engagera och utveckla människor mot kommersiella utmaningar och skapa teamkänsla? Då kan rollen som ledare för vårt innesäljargäng vara något för dig! 

Ditt ledarskap präglas av prestigelöshet, lyhördhet och driv. Du har en analytisk förmåga med kommersiellt fokus och kan med lätthet kommunicera rätt budskap till kund och medarbetare för att maximera försäljningen. Du är van vid att ha ett helikopterperspektiv, samtidigt som du ibland blir operativ för att bättre förstå utvecklingsbehov och driva affären framåt.

 • Eftergymnasial utbildning inom försäljning, ekonomi eller liknande är en fördel.
 • Erfarenhet av att driva en resultatenhet med uppvisat goda resultat.
 • Erfarenhet av att arbeta med B2B försäljning.
 • Erfarenhet av ledarskap i någon form.
 • Tekniskt intresse.

DETTA ÄR DU.

Har du en affärsmässig och kundorienterad approach i allt du gör? Fortsätt läs! 

Med din goda analytiska förmåga, höga energinivå och drivkraft engagerar och motiverar du varje person i teamet till att på ett effektivt sätt uppnå sina mål. Vidare är du en jordnära ledare som trivs i en roll med operativa inslag. Du strävar efter att vara en teamorienterad chef som förstår helheten. Till din hjälp har du ett högt tekniskt kunnande i organisationen och påverkansmöjligheter i att leda ett team i en förändringsprocess.

BRA ATT VETA. 

 • Placeringsort Vetlanda.
 • Tillsvidareanställning, heltid.
 • Du rapporterar till försäljningsdirektör Sverige och är del av försäljningsavdelningens ledningsgrupp.
 • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande.
 • Vid frågor, kontakta Ida Jergell 0737–06 80 80.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

 • Vänligen märk vilket jobb du söker till
 • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
 • eller skicka in ett CV
 • Eller skicka ett meddelande till oss.