Logistiker

Hydro – Vetlanda

VILKA ÄR VI?

Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter, med huvudkontor i Oslo, Norge. Hydro har aktiviteter inom alla marknadssegment för aluminium med försäljning och handelsaktiviteter i hela värdekedjan och med mer än 30 000 kunder. Med över 100 års erfarenhet och produktion av förnybar energi, teknologi och innovation stärker Hydro kundernas och samhällets livskraft genom att utforma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar.

Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydro, med cirka 2,5 miljarder SEK i omsättning och cirka 800 anställda. Vi är marknadsledande inom strängpressning, ytbehandling och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport, Automotive med mera. Vi har produktion i Vetlanda och Finspång. Läs mer på www.hydro.com.

VAD ERBJUDER VI?

Hydro är ett börsnoterat globalt bolag med kunder som har höga leveranskrav – nu behöver vi förstärka organisationen med en logistiker. Om du tycker om att bygga relationer, är kommunikativ, har ett eget driv och ett stort intresse för logistik är detta rollen för dig!

Du kommer att tillhöra Transport & Logistikavdelningen, som ingår under Supply Chain-organisationen inom Hydro Extrusion Sweden AB. Din roll innebär ett ansvar inom både logistik och lager – här har du ett nära samarbete med både kunder och den egna organisationen.

Logistik – dina arbetsuppgifter innebär att vara behjälplig vid offertförfrågningar, där du till exempel kalkylerar kostnader för lagerläggning. Vid etablering av nytt logistikavtal (supplier guidelines) driver du uppdraget så att det blir väl förankrat i organisationen. Automotivebranschen innebär många frågor kopplat till emballage, vilket du också hanterar.

Lager – för att alltid ha en optimal lösning gentemot kunden avseende ledtider och leveranssäkerhet med rätt nivå av kapitalbindning på färdigvarulager, kommer du ansvara för in- och utfasning av MTS produkter samt löpande för lagerparametrar (säkerhetslager, beställningspunkt, inventering, saldojusteringar). Detta sker genom intern dialog inom avdelningen och med försäljning och tillverkning.

Vidare kommer du ha den löpande dialogen med våra tredjepartslager avseende utförande av uppdragen. Du jobbar med ständiga förbättringar och implementerar och säkrar rutiner och instruktioner.

Projekt – din roll innebär även att arbeta med diverse projekt inom förändrings- och förbättringsarbeten avseende processer, metoder, rutiner och instruktioner.

DETTA KAN DU.

 • Akademisk examen inom logistik eller Supply Chain.
 • Erfarenhet från logistikarbete inom tillverkande industri och hur lagerprocesser fungerar.
 • Egen drivkraft att genomföra och implementera förändringar.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.
 • Inneha B-körkort.

DETTA ÄR DU.

Vi söker dig som har en egen driv- och handlingskraft – har du noterat ett behov så vill du genomföra de förbättringar som behövs. Att vara strukturerad och analytisk har sina fördelar och är något vi önskar. Du arbetar självständigt men fungerar lika bra i teamet. Du är kommunikativ och bygger goda relationer både externt och internt.

BRA ATT VETA.

 • Du rapporterar till transport- och logistikchef.
 • Placering Vetlanda.
 • Tillsvidareanställning.
 • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande.
 • Vid frågor besvaras dessa av Anette Beckman 072–500 30 23 eller Ida Jergell 0737-06 80 80.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

 • Vänligen märk vilket jobb du söker till
 • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
 • eller skicka in ett CV
 • Eller skicka ett meddelande till oss.