Produktchef

Göteborg

VILKA ÄR VI?

Väggmaterial servar färgfackhandlare med produkter, kunskap och engagemang för det professionella måleriet. Genom bra produkter och hög kundnöjdhet ska vi vara en ledande och självklar partner till färgfackhandeln i Sverige, samt en efterfrågad uppstickare i övriga Norden.

Vi arbetar hängivet och utmanar oss själva varje dag för att utveckla branschen och skapa bättre lösningar för våra kunder och användare. För att bibehålla och utveckla vår säljdrivna, affärsinriktade och vinnande företagskultur krävs stort engagemang, medmänsklighet och gedigen kunskap.

Väggmaterial är en verksamhet som ingår i Salix Group. Salix Group driver, utvecklar och förvärvar verksamheter med produkter och erbjudande till den nordiska bygg- och industrimarknaden. Våra största produktkategorier är beslag, förnödenheter, insatsvaror och emballage, med vi har även ett starkt erbjudande av produkter för hem och trädgård samt lant- och skogsbruk. En utpräglad entreprenörsanda, ett stort branschkunnande och engagemang med strävan att alltid förbättra är kännetecknande för hela Salix Group.

Vår medarbetarfilosofi handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare med en arbetsplats som engagerar, där man förväntas ta ansvar för sitt och bolagets resultat och utveckling. Vi strävar efter att skapa trivsel, delaktighet och utrymme för varje medarbetare att utvecklas till sin fulla potential. Detta berikar vår kultur och bidrar till vår gemensamma strävan att alltid förbättra.

VAD ERBJUDER VI?

Vi är under en häftig tillväxtresa och vill så gärna ha med dig på vår resa framåt.

Med din nyfikenhet och erfarenhet av att undersöka och följa upp förändringar på marknaden tror vi att rollen som produktchef kan vara ett spännande nästa steg för dig.

Hos oss blir du en del av vårt härliga team för produkter inom det professionella måleriet, där du kommer arbeta med fokus på sortimentsbreddning. Du driver arbetet med att identifiera nya kunder, leverantörer samt nya produkter och produktområden som kan vara lämpliga för marknaden. Du ansvarar för utvecklingen av produkterna på marknaden samt för lönsamheten i försäljningen. Du blir en viktig länk mellan våra kunder, säljare och leverantörer och ansvarar för att hålla ihop helheten kring befintligt sortiment, förvalta de produkter som går bra samt rensa upp och byta ut produkter som inte längre är lika gångbara på marknaden.

Produktchefen ansvarar även för prissättning av produkter och för att rätt information finns gällande samtliga produkter på hemsidan.

I rollen samarbetar du med kunden, KAM, VD samt övriga medarbetare inom Väggmaterial.

Vi har fått utmärkelserna Superföretag och DI Gasell. Utmärkelsen Superföretag delas ut av Veckans Affärer och Bisnode, till färre än en promille av Sveriges företag. DI Gasell är ett pris som sedan 2000 årligen delas ut av tidningen Dagens Industri till Sveriges snabbast växande företag.

DETTA KAN DU.

Du har tidigare arbetat med relationsskapande försäljning och kan föra dig bekvämt och professionellt bland olika typer av människor.

Vi tror att du kommer ha lättare att axla rollen som produktchef om du har utbildning i försäljning/ekonomi/administration eller liknande. Har du dessutom utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta med inköp ser vi det som mycket positivt.

 • Någon form av branscherfarenhet och/eller produktkunskap.
 • Administrationsvana.
 • Mycket god svenska i tal och skrift.
 • Kravställning mot leverantörer, prisbild med kalkyl, förhandling.

DETTA ÄR DU.

Du är en person som med nyfikenhet gillar att hålla dig uppdaterad kring trender och nyheter på marknaden och du kan se samband mellan att identifiera en ny produktgrupp kopplat till efterfrågade produkter på marknaden. Du är en välorganiserad person med hög grad av kreativitet och driv. Du vågar ta steget från identifikation till införsäljning och implementation av nya spännande produkter.

En stor del av ditt arbete sker ute hos våra kunder och du trivs i det sammanhanget. Du kan med lätthet kommunicera med olika typer av människor och känner dig trygg i dig själv och dina kunskaper.

Du ser positivt på att vara navet mellan Väggmaterial och kunden och att tillsammans med dina kollegor skapa förutsättningar och lösningar för att nå resultat och uppsatta mål både internt och externt.

BRA ATT VETA.

 • Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning.  
 • Placering Göteborg (kontor i Kungsbacka).
 • Du rapporterar till VD, Kristian Brauner.
 • Vi ser fram emot din ansökan senast 14 november, urval sker löpande. 
 • Ansvarig för rekryteringen är Erica Lindau, 0761-63 02 12, & Ida Jergell, 0737-06 80 80.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

 • Vänligen märk vilket jobb du söker till
 • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
 • eller skicka in ett CV
 • Eller skicka ett meddelande till oss.