Strategisk planerare

Vetlanda

VILKA ÄR VI?

Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter, med huvudkontor i Oslo, Norge. Hydro har aktiviteter inom alla marknadssegment för aluminium, med försäljning och handelsaktiviteter i hela värdekedjan och med mer än 30 000 kunder. Med över 100 års erfarenhet och produktion av förnybar energi, teknologi och innovation stärker Hydro kundernas och samhällets livskraft genom att utforma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar.

Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydro, med cirka 2,5 miljarder SEK i omsättning och cirka 800 anställda. Vi är marknadsledande inom strängpressning, ytbehandling och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport, Automotive med mera. Vi har produktion i Vetlanda och Finspång. Läs mer om företaget här.

VAD ERBJUDER VI?

Är du en engagerad planerare som är intresserad av att arbeta med produktionsplanering på en mer strategisk och övergripande nivå? Hydro är en stor verksamhet med flertalet stora produktionsprocesser, som tillsammans bildar komplexa flöden från råvara till leverans. Att våra produktionsprocesser alltid är fullt nyttjade är helt avgörande för vår leverans- och kundkvalité, och har stor inverkan på vår lönsamhet. Alla våra produkter är kundunika och därför är det extra viktigt att den strategiska planeringen alltid är i fokus.

Idag finns det ett 20-tal detaljplanerare som jobbar med den dagliga planeringen för våra processer inom produktion. Som strategisk planerare blir ditt huvudfokus att planera mer långsiktigt och proaktivt, över alla våra produktionsprocesser. Du arbetar även med utveckling av planeringsstrategier och metoder, gör analyser av vår kapacitet och tar fram åtgärdsförslag. Vidare är du ansvarig för att ta fram lageranalyser med syfte att få ner vårt bundna kapital samt vår leveranssäkerhet mot kund. Du har tät kontakt med vår produktion, inköp-, logistik- och säljavdelning och rapporterar till gruppchefen för den strategiska planeringen.

DETTA KAN DU.

Du har en högskoleutbildning som grund att stå på där produktionslogistik, teknik eller ekonomi är tydliga inslag i utbildningen. Du har arbetat några år i en liknande roll inom planering i en tillverkande miljö. Att se samband och förstå flöden är något du är van vid, och det är viktigt med god kunskap inom excel och ERP-system. Vidare är du flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

DETTA ÄR DU.

Rollen passar dig som är analytisk och som snabbt greppar ett sammanhang med många komplexa flöden. Du är kommunikativ, trivs med att arbeta tvärfunktionellt och är bekväm med att fatta beslut.

Du ser dig själv som en självgående och engagerad person som trivs med att ta ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter där du har blick för helhet och drivs av att hitta effektiva lösningar.

BRA ATT VETA.

  • Placeringsort Vetlanda.
  • Tillsvidareanställning, heltid.
  • Visa ditt intresse snarast, urval kommer ske löpande.
  • Vid eventuella frågor så besvaras dom av Ida Jergell 0737-06 80 80.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

  • Vänligen märk vilket jobb du söker till
  • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
  • eller skicka in ett CV
  • Eller skicka ett meddelande till oss.