VD

Schuchardt Maskin – Jönköping

VILKA ÄR VI?

Schuchardt Maskin levererar maskiner, verktyg och tillbehör för skärande bearbetning inom verkstadsindustrin. Vi importerar själva och levererar direkt från eget lager. Företaget har funnits sedan 1899 och har i över 100 år servat den nordiska verkstadsindustrin med maskiner och verktyg. Bolaget har en omsättning på cirka 50 miljoner kronor och är idag tolv anställda. De senaste 15 åren har bolagets försäljning ökat med 11% i snitt per år. Kontor, lager och utställning på 2 000 kvm finns i Huskvarna. Läs mer på www.smaskin.se.

VAD ERBJUDER VI?

Vill du vara med och leda ett bolag som har ett ambitiöst tillväxtmål framåt och som är bäst inom sin bransch på digital B2B-försäljning? Då kan du vara Schuchardt Maskins nästa VD!

Du kommer ha ett tydligt uppdrag att fortsätta att utveckla bolagets digitala försäljningskanaler och servicenivå och därigenom generera tillväxt. Du bidrar med din marknadskunskap och säkerställer genom metodisk uppföljning så att resultat och mål uppnås. Din förmåga att skapa lönsamhet i vår affärsidé kombinerat med fortsatt kund- och leverantörsnöjdhet är avgörande för att lyckas i detta uppdrag.

Bolagets storlek gör att du kommer att få ett brett ansvarsområde där du driver arbetet från strategi till genomförande. Rollen kommer även kräva ett stort engagemang i att förvalta och vidareutveckla befintliga leverantörsrelationer.

Du förväntas vara en synlig och entusiasmerande ledare för ditt team på tolv personer, där du skapar energi och engagemang.

DETTA KAN DU.

För att lyckas med vår planerade tillväxtresa krävs att du är starkt marknadsorienterad och förstår värdet i att nyttja våra digitala försäljningskanaler, höga kompetens och servicenivå. Du ska ha erfarenhet av att använda moderna metoder/verktyg i ditt sätt att leda en verksamhet. Har du varit med i en digitaliseringsresa ser vi det som ett extra plus.

Du har tidigare verkat i uppdrag som VD, eller som medlem i en ledningsgrupp, med intäkts- och kostnadsansvar. Du kan hantera finansiella rapporter och har arbetat med nyckeltal/KPI: er. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av att leda andra men viktigast av allt är att kunna se varje individs drivkrafter, ha en tydlig kommunikationsstil och en vilja att motivera och inspirera andra.

Intresse och kunskap inom teknik är en stark fördel för att kunna ta rätt beslut och leda verksamheten i rätt riktning.

DETTA ÄR DU.

Är du redo att ansvara för bolagets utveckling? Kul – fortsätt läs om du känner igen dig i följande ledord!

 • Handlingskraftig, vill och kan leda. Att se resultat är en av dina drivkrafter.
 • Duktig på att entusiasmera och inspirera.
 • Affärsdriven ledare som brinner för utveckling.
 • Förstår potentialen i den digitala utvecklingen.

BRA ATT VETA.

 • Tillsvidareanställning, heltid.
 • Placering Jönköping/Huskvarna.
 • Du rapporterar till styrelseordförande och ägare Lasse Rydh.
 • Visa ditt intresse senast den 17 januari 2021, urval sker dock löpande.
 • Vid frågor gällande rollen, kontakta addPeople Ida Jergell 0737-068080 eller Christine Mannerstråle 0702-181080.

Ansök idag

Nedan kan du ansöka via kontaktformuläret

 • Vänligen märk vilket jobb du söker till
 • Du kan antingen skicka in din Linkedinprofil
 • eller skicka in ett CV
 • Eller skicka ett meddelande till oss.